2017. augusztus 9., szerda

Mahesh Chavda: A nyelveken szólás ereje


A nyelveken szólás: A Vőlegény és a Menyasszony bensőséges kapcsolatának nyelve

"Az Úr trónolt az özönvíz (az áradat) felett; így trónol az Úr, mint király, mindörökké."
(Zsolt. 29,10) 

Ez az ige nem Noé özönvizére utal, hanem arra, amikor Mózes kettéválasztotta a Vörös-tengert a botjával. Ézsaiás azt mondja: "Amikor az ellenség, mint áradat (özönvíz) jön el, az Úr Szelleme zászlót emel ellene." (Ézsaiás 59,19b az angol fordítás alapján) Éppen úgy, ahogy Mózes felemelte a botját a Vörös-tengernél, és Isten megmentette a népét az őt üldöző fáraó serege elől, úgy ma is, amikor az ellenség üldözi Isten népét, az Úr Szelleme felemeli a győzelmi zászlót, vele szemben. A 229. zsoltár számomra azt jelenti, hogy a nyelveken szólás trónszékre emeli Istent, mint királyt, és félreteszi a legnagyobb akadályokat is, hogy szabadságban járhassunk, ahogy Izrael is átment a Vörös-tengeren, és láthatta, hogy a víz összecsap a fáraó serege fölött.
A zsoltár utolsó verse erőt és békességet ígér: "Az Úr ad erőt népének, az Úr megáldja népét békességgel." (Zsolt. 29,11) 
Amikor Isten népe nyelveken imádkozik, az Úr egészséget, jólétet ad neki. Júdás levele arra buzdít minket, hogy épüljünk "szent hitünkben, imádkozván Szent Szellem által" (Júd. 1,20).

ISTEN AZÉRT ADJA NEKÜNK A MENNY TERMÉSZETFÖLÖTTI NYELVÉT A SZENT SZELLEM KERESZTSÉG SORÁN, HOGY A SZELLEM ÁLTAL SZAVAKAT KAPJUNK, ÉS BELÁTÁST NYERJÜNK AHHOZ, HOGY HATÉKONYAN TUDJUNK IMÁDKOZNI AKKOR IS, HA AZ ELMÉNK NEM TUDJA, HOGY MIÉRT ÉS HOGYAN IMÁDKOZZUNK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése