2016. október 24., hétfő

Bizonyságaid örökkévaló örökségem

 Heródes pedig, amikor kerestette Pétert és nem találta, vallatóra fogta az őröket és megparancsolta, hogy végezzék ki azokat.
     Csel.12,19

Az isteni beavatkozás, amely Péternek és a keresztyén gyülekezetnek nagy örömet jelentett, Péter őrizőit a legrettenetesebb veszélybe sodorta. Milyen nagy lehetett az őrök rémülete, amikor az álomból felébredve csak a láncokat találták, de a rabot sehol sem! Tudták, hogy az akkori törvények szerint ezért életükkel kell fizetniük, s hogy Heródes haragja utoléri őket. Így is történt. Heródes megparancsolta, hogy végezzék ki őket, ami azt jelentette, hogy fejüket vették. Ezt a rettenetes büntetést nem érdemelték, hiszen Péter Isten beavatkozása során, s nem az őrök hanyagsága miatt szabadult ki. Hogy ezek a katonák életükben követtek-e el valami nagy bűnt, s azért kellett-e bűnhődniük, azt csak Isten tudja egyedül.

Mi sorsukat csak úgy szemlélhetjük, mint annak példáját, hogy olyan világban élünk, amely tele van igazságtalansággal. Hány rettenetes példát mutat erre a Szentírás is! Itt Ábelt ütik agyon (lMóz 4,8), ott Nábótot kövezik meg (lKir 21). Itt minden újszülött fiút a Nílusba dobnak (2Móz 1,22), ott minden két éven aluli gyermeket megölnek Betlehemben (Mt 2,16). Az ártatlan Akhimélek papot egész családjával együtt halálra ítéli Saul (lSám 22,9), és Istvánt az önzetlen, hűséges diakónust megkövezik (Csel 7,54).

És mi: mennyi igazságtalan büntetés, hátratétel, elbocsátás és elítélés történik naponként a világon! Sokan belekeserednek ebbe, és kételkednek Isten igazságosságában, Aki mindezt megengedi.

Ne tévelyegjünk! Nem sokkal később, hogy Heródes Jakabot és az őröket kivégeztette, maga is Isten rettenetes ítélete alá esett. Mindenki megtudhatta, hogy él még az igazságos Isten.

Most azonban még olyan világban élünk, amely tele van igazságtalansággal.

Isten asztaláról-Varga László

   "Péter azonban így szólt: Anániás, miért szállta meg a Sátán a szívedet, hogy hazudj a Szentléleknek, és félretegyél magadnak a föld árából? Ha megmaradt volna, nem neked maradt volna-e meg?... Nem embereknek hazudtál, hanem az Istennek. Amint meghallotta Anániás ezeket a szavakat, összeesett és meghalt."     Apostolok cselekedetei 5,3-4


Egyike az Újszövetség legkegyetlenebb történeteinek. Anániás után meghal a cinkosságot vállaló felesége is. Megdöbbentő ez a két halál. Pedig mai szemmel nézve nem is követtek el valami szörnyű bűnt. Hiszen ki ne hazudott volna már valamilyen nyereségvágyból? Talán a közösséget irányító Szentlélek elleni bűn járt ilyen következménnyel, hiszen lerombolta a bizalmat és az őszinte testvériséget? Mindenesetre komoly figyelmeztetés ez számunkra, késői utódok számára, hogy az egyház iránti kötelességeinket ne vegyük félvállról. Az első jeruzsálemi gyülekezetben akkora volt a lelkesedés, a hit ereje, a kölcsönös szeretet, hogy megvalósították a teljes vagyonközösséget. Nem volt kötelező. Az lépett be, aki akart. Eladta a vagyonát, vagy ha a közösség használatára jó volt, azt adta át az egyháznak. A pénzből pedig mindenki egyformán részesült, akár sokat, akár keveset hozott be a közösségbe. Anániás és felesége bekívánkozott, eladta a birtokát, de biztonság kedvéért az árát letagadták, és csak egy részét adták be a közösbe. Sajnos, ebben a csodálatos gyülekezetben sem sikerült ezt a közösséget sokáig fenntartani. Beleszegényedtek, meghasonlottak. Pál térítő útjain évtizedek után is gyűjtést szervezett a leszegényedett gyülekezet segélyezésére. Nem vagyunk képesek önzés nélkül élni.
Uram, bevallom, én se mernék belépni egy ilyen vagyonközösségbe. Pedig tudom, hogy amim van, neked köszönhetem, ha Te úgy döntesz, úgyis elvesztek mindent. Emberekben pedig, a legmélyebben hívőkben, még magamban se bíznék, hogy ne akarnék többet kapni a közösből, mint amennyi megillet. Arra segíts, Uram, hogy tudjam, semmi sem az enyém, és tudjak áldozni annyit, amennyit kérsz tőlem. Ámen.

Mindennap az Ige fényében- EMLÉKEZZÉL MEG A NYUGALOM NAPJÁRÓL


A mai napon olvasandó igeszakasz: Lk 6,1-11
Egy szombaton gabonaföldeken ment át, és tanítványai kalászokat tépdestek, tenyerük között morzsolták és ették. A farizeusok közül némelyek megkérdezték: "Miért tesztek olyat, amit szombaton nem szabad?" Jézus így válaszolt nekik: "Vajon azt sem olvastátok, amit Dávid tett, amikor megéhezett ő is, meg azok is, akik vele voltak?Bement az Úr házába, elvette a szent kenyereket, és megette, sőt azoknak is adott, akik vele voltak; pedig a kenyereket nem lett volna szabad megenni, csak a papoknak." És kijelentette nekik: "Az Emberfia ura a szombatnak." Egy másik szombaton bement a zsinagógába, és tanított. Volt ott egy ember, akinek a jobb keze sorvadt volt. Az írástudók és a farizeusok figyelték Jézust: gyógyít-e szombaton; hogy ily módon találjanak valamit, amivel vádolhatják.Ő azonban, ismerve gondolataikat, ezt mondta a sorvadt kezű embernek: "Kelj fel, és állj a középre!" Az felkelt és odaállt. Jézus pedig így szólt hozzájuk: "Megkérdezem tőletek: szabad-e szombaton jót tenni, vagy rosszat tenni, életet menteni vagy kioltani?" 10 És végignézve mindnyájukon így szólt a beteghez: "Nyújtsd ki a kezedet!" Ő kinyújtotta, és meggyógyult a keze. 11 Azokat pedig esztelen indulat szállta meg, és arról beszéltek egymás között, hogy mit tegyenek Jézussal. 



"Emlékezzél meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt."
(2Móz 20,8)


Nagyon világos, hogy mit jelentett ez a parancsolat Izráel számára: Isten elvárta a néptől, hogy semmi munkát ne végezzen a hetedik napon, amelyet "sabbath-nak", azaz a pihenés napjának hívtak. A Mózes II. és V. könyvében közölt indokok különfélék. A Teremtő tevékenységének hat napja után Isten a hetedik napon megnyugodott. Az állatoknak, a szolgáknak és a rabszolgáknak kellett hogy legyen egy pihenőnapjuk. A sabbath annak a szövetségnek a jele volt, amelyet Isten kötött a néppel a kivonulás után. Azok az emberek, akik nem pihentek a nyugalom napján, megszegték a szövetséget, és kirekesztették magukat a szövetséges nép köréből. Ezért ennek a törvénynek a megszegőit ki kellett végezni.
Sokkal nehezebb megmondani azt, hogy mit jelent ez a parancsolat Istennek az új szövetségben élő népe számára. A keresztyének nagyon megoszlanak ebben a kérdésben, és az Újszövetség sem mond sokat. Amit tudunk az az, hogy a keresztyének közvetlenül Jézus feltámadását követően, a hét első napján kezdtek összejönni istentiszteletre. Nem is csoda. Akkor kezdődött el számukra az élet.
Amikor azonban megkérdezik, hogy a keresztyén vasárnap és a zsidó sabbath között csakugyan volt-e valamilyen összefüggés, akkor a válasz az, hogy ilyen kapcsolat csak sok évszázaddal később jött létre a keresztyén vezetők jóvoltából.
Van viszont számos közös pont, amelyben a keresztyéneknek egyet kell érteniük. Először is mindenkinek őrizkednie kell attól, hogy élete szüntelen hajsza legyen. S ez a felelősség nemcsak az ember személyes életére vonatkozik, hanem a társadalomra, mint egészre is. Lennie kell legalább egy napnak, amelyet Isten imádatára, az irgalmasság tetteire, a felebaráti kapcsolatra, a felüdülésre és a művelődésre szentelünk oda.
Másodszor, Jézus Krisztus egyházának az összejövetele, és a mi azon való részvételünk, nem tetszés szerinti, hanem kötelező. Nekünk van rá szükségünk, nemcsak azért, hogy életben maradjunk, hanem hogy győzelmet arassunk. Az ilyen összejövetelek és exhortációk (a.m. bátorító, buzdító igehirdetés, a ford. megj.) nem szükséges hogy vasárnapra korlátozódjanak - tulajdonképpen nem lenne szabad így lenni ezeknek - de legmegfelelőbb erre az Úr napja.

Krisztus mindenek felett- A SZEMPONT



   "De hála az Istennek, aki mindig diadalra visz minket a Krisztusban" 

(2Kor 2,14).


Isten munkatársának olyan szempontból kell néznie a dolgokat, amely nemcsak megközelíti az elérhető legmagasabbat, hanem a legmagasabb is. Vigyázz, hogy kitartóan Isten szempontjából nézd a dolgokat és ezt érvényesítsd napról napra, lépésről lépésre; ne a véges dolgokat tartsd szem előtt. Semmilyen külső erő ne téríthessen el Isten szempontjától! Abból a szempontból kell néznünk az életünket, hogy csak egyetlen célból vagyunk itt, azért hogy foglyok legyünk Krisztus diadalmenetében. Nem vagyunk Isten kiállítási tárgyai. Azért vagyunk itt, hogy egy valamit bemutassunk: mindenestül Jézus Krisztus foglyaiként élünk. Milyen kicsinyesek a többi szempontok: "Egyedül állok Jézusért harcolva" - "Krisztus ügyét meg kell védenem és ezt az erődítményt az Ő céljára kell megtartanom". Pál ennyit mond: "a Győztes menetében vagyok, nem számítanak a nehézségek, Ő mindig győzelemre vezet". Kialakul-e és győz-e ez a szempont a gyakorlati életünkben? Pál titkos öröme az volt, hogy Isten megragadta őt; a véreskezűt, a Krisztus ellen lázadót, foglyul ejtette és most már egyedül csak ezért van itt. Pál öröme az volt, hogy az Úr foglya lehet, nem érdekelte semmi más sem égen, sem földön. Szégyenletes, ha a keresztyén ember arról beszél, hogy ő fog győzni.
A Győztesnek olyan teljesen kell győznie felettünk, hogy a győzelem mindig az Övé legyen, mi pedig általa legyünk "felettébb diadalmasok" (Róm 8, 37). "Mert Krisztus jó illatja vagyunk Istennek" (2Kor 2,15), Jézus illata - az Ő indulata - áthat minket és bárhova megyünk, csodálatos felfrissülésére leszünk Istennek, és az embereknek is.

Isten műhelyében-A hívők mennyei bölcsessége



   "A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató. "

(Jakab 3. 17)   


Isten bölcsessége kiformálódik gyermekeinek lényében és életmódjában. Jakab különbséget tesz a felülről való és a földi, sőt ördögi bölcsesség között. Ez utóbbit a teljes önzés jellemzi. A felülről való bölcsesség tiszta, óvakodik minden bűntől, sőt utál minden tisztátalanságot. Arra indít, hogy egyedül Isten tetszését keressük. Távol tart magától minden tisztátalan kívánságot, mely tönkreteszi a szív nemességét, gyengédségét. - Ez a bölcsesség békeszerető. Eltávolítja az útból a kölcsönösen zavart okozó dolgokat. Tud bocsánatot kérni, ha igazságtalan volt. Megbocsát, nem ró fel semmit. Ahol csak teheti, kerüli a vitát és perlekedést; a felindult szíveket lecsendesíti és szelíden biztat. - A szelíd válasz lecsendesíti a haragot (Péld 15, 1), de az önző ember kemény, barátságtalan és szeszélyes. - Az igazi bölcsesség tanulékony. Nem ragaszkodik mereven, önfejűen a saját véleményéhez. Készségesen és hálásan elfogadja, ha hibáira figyelmeztetik (Zsolt 141, 5). Engedi magát meggyőzni, mint Jézus engedett a kánaáni asszony érvelésének. Nem érzi magát hibátlannak, tévedhetetlennek. Alázatosan elfogadja a helyreigazítást és isteni módon belátó.

A mennyei bölcsesség tele van irgalmassággal és jó gyümölcsökkel. Szabad lett az irgalmatlan fukarságtól és a szívtelen önzéstől, amely nem szeret áldozatot hozni. Az önző ember arca kemény. Sötét redők árnyékozzák be, amikor mások nyomorúsága kopogtat az ajtón. A felülről való bölcsesség ragyogóvá teszi az arcot és a kemény vonásokat megváltoztatja (Préd 8, 1). A bölcs élete gyümölcsöket hoz, amelyeken mások felüdülnek és örök életre jutnak. - A mennyei bölcsesség nem részrehajló, helyesebben - nem hasonlott meg önmagával. Nem személyválogató, nem ismeri az ellenszenvet. Mindent isteni mértékkel mér és enged a felülről való vezetésnek. - Képmutatás nélkül való. A testi okosság keresztül-kasul hamis, valótlan és álarc mögé rejtőzik. A mennyei bölcsesség teljesen tiszta és igaz szavaiban, gondolataiban és magatartásában. Nincsenek hátsó gondolatai és titkos redői. Egyszerű és egyenes. Gyűlöli a kifogásokat, nem űz kétszínű játékot. A külső és a belső fedik egymást.

Kenneth Hagin : A szív a fej ellenében!

Bizodalmad legyen az Úrban teljes szívedből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. —

Példabeszédek 3,5.



A saját értelmed egyszerűen az elméd működési folyamata — a saját emberi gondolkodásod. Más szavakkal így is olvashatnánk ezt a verset: „Bizodalmad legyen az Úrban teljes szívedből; és a saját fejedre ne támaszkodj.” A hit működni fog a szívedben, még ha a fejedben kételkedés van is! Sok keresztény amiatt szenved vereséget, hogy a mikor a kételkedés belép az elméjébe, azt mondja: „Én kételkedem.” Jézus azonban nem azt mondta: „és a fejében nem kételkedik”, hanem azt mondta: „és szívében nem kételkedik, hanem hiszi…” (Márk 11,23) A szív hite az, ami elvégzi a munkát, nem pedig a fejé. Azok közül a nagy csodák közül, amelyek megtörténtek az életemben, némelyik akkor történt, amikor ilyen hit - kijelentéseket tettem, mint: „Én a szívemből való hittel elfogadom a gyógyulásomat” — miközben a fejem egyre azt mondta: „Ez nem így van. Ez nem így van!” (Két szervi szívbetegségből gyógyultam meg és egy gyógyíthatatlan keringési betegségből, ami majdnem teljesen megbénította a testemet.)

Neked is szokott bajod lenni a fejeddel? Ilyenkor egyszerűen csak bízzál az Úrban teljes szívedből (ne a fejedből), és a saját értelmedre ne támaszkodj!

Megvallás: Bizodalmam van az Úrban teljes szívemből. Nem támaszkodom a saját értelmemre. Én hiszem a szívemből, hogy amit Isten Igéje mond, az igaz.

A Valóság Rapszódiája-Chris pásztor- Segíts másoknak

A jótéteményben pedig meg ne restüljünk, mert a maga idejében aratunk, ha el nem lankadunk (Galata 6:9).



Ne fáradjunk bele a másoknak való segítésbe,
mert a megfelelő időben elnyerjük a jutalmunkat, ha nem adjuk fel” (CEV bible ). A prosperálás (bővelkedés) sokkal többet jelent annál, hogy vagyont halmozol fel a saját magad számára. A prosperálás magában foglalja a másokon való segítés képességét
is. Isten azért áld meg minket, hogy szolgáljuk őt, és áldások legyünk mások számára. Ezt Isten nagyon világossá teszi a 2 Korintus 9:8-9-ben (AMP bible): “Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét (minden jóindulatát és
földi áldását); hogy mindenben, mindenkor teljes elégségtek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek (annyi legyen a tulajdonotokban, hogy ne legyen szükségetek semmilyen támogatásra, és minden jótéteményre és jótékonysági adományra
bőségben legyetek). Amint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az ő igazsága örökké megmarad.”

A valódi prosperálás lehetőségeket keres, hogy hogyan lehet áldás mások számára. Abban leli örömét, ha kifejezheti a szeretetét mások felé és segít másokon. Egy igazán prosperáló személynek jóindulatú szelleme van, gyors az adásra, és az
öröme abból származik, ha segíthet másoknak bővölködővé válni.
Nem tesz különbséget az sem, ha rossz tapasztalaid vannak a másoknak való segítésben.

Lehetséges, hogy segítettél valakinek sikeressé válni, aki végül ellened fordult. Ne keseredj el. Folytasd a jó munkát, és az Úr meg fogja jutalmazni a szeretetteljes munkádat. A Zsidó 6:10-ben ez áll:
“Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzék a ti cselekedeteitekről és a szeretetről, melyet tanúsítottatok az ő neve iránt...” Ráadásul Jézus szavai a következők voltak: “Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt,
semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal” (Lukács 6:35).

Továbbra is segíts és adj másoknak. Emlékezz arra, hogy hogy a másoknak való segítségnyújtás egy ajándék, ez egy Istentől kapott egyedi képesség. A Biblia azt mondja, hogy: “…ha valaki a másokon való segítés ajándékát kapta, mintegy azzal az erővel szolgáljon, amelyet Isten ád...” (1 Péter 4:11, CEV). Ahogy segítesz másoknak, Az Úr megnöveli a kegyelmét az életeden, hogy nagyobb győzelmeket és sikereket érhess el.

Ima
Drága Atyám, köszönöm, hogy biztosítod a forrásokat, ötleteket
és lehetőségeket ahhoz, hogy szolgáljak mások felé és áldás
legyek a világom számára. Bölcs és éles elméjű vagyok, megerősítettél és képessé tettél arra, hogy felemeljek másokat,
és segítsek nekik sikerre jutni. Jézus nevében. Ámen.

További tanumányok:

Zsidók 13:16;
A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.

2 Thessalonika 3:13;
Ti pedig, atyámfiai, meg ne restüljetek a jó cselekvésben.

Isten ígéreteinek tárháza- Szabadító

"Ő szabadítja meg népét bűneiből" (Mt 1,21)




Uram, szabadíts meg bűneimből! Az Úr Jézus neve bátorít fel arra, hogy így merészeljek imádkozni. Ments meg korábbi bűneimtől, hogy ne legyek egyiknek se a rabja. Szabadíts meg kedélyhullámzásaim bűnétől, hogy ne legyek gyengeségeim rabszolgája. Szabadíts meg az állandóan szemem előtt folyó bűnöktől, hogy ne szűnjek meg utálni azokat. Szabadíts meg rejtett bűneimtől, amelyeket még nem is ismerek fel, mivel nincs bennem elég világosság. Szabadíts meg a hirtelenül és váratlanul rám törő bűnöktől, ne engedd, hogy a nagy hevességgel feltámadt kísértések magukkal ragadjanak. Óvj meg Uram minden bűntől. Ne engedd, hogy bármiféle vétek eluralkodhassék rajtam.

Egyedül Te teheted ezt meg. Én képtelen vagyok lerázni belső láncaimat, legyőzni természeti emberemet. Te ismered a kísértést, hiszen Te magad is megkísérttettél. Te ismered a bűnt, hiszen elhordoztad annak terhét. Te tudsz egyedül nekem segíteni a kísértés órájában. Te meg tudsz óvni, hogy ne vétkezzem, és Te vagy egyedül segítségem, ha már megtörtént a baj. Már a neved is prófécia volt arról, hogy Te leszel a Szabadító. Kérlek, add, hogy megtapasztalhassam a mai napon is, hogy ez így igaz. Add, hogy ne engedjek az indulatnak, a büszkeségnek, a csüggedésnek vagy bármilyen más gonoszságnak. Szabadíts meg engem, hogy szentül élhessek, és neved megdicsőítessék bennem! Ámen.

Prófétai Áhítatok


A TROMBITA, BILL BURNS:
Hallom, ahogy azt mondja az Úr, hogy most már fel vagytok készítve arra, hogy magasabb szférákba, szellemi helyekre jöjjetek fel, hogy megláthassátok, megtudhassátok és megérthessétek a rátok szabott tervemet. Ne feledjétek el, hogy veletek vagyok. Veletek vagyok, hogy segítselek, vezesselek és vezéreljelek titeket. Veletek vagyok, hogy meggyógyítsalak titeket és gondoskodjak rólatok. Azt cselekszem az életetekkel, hogy gyümölcsöző, szabad, felszabadult és győztes életetek legyen. Úgyhogy indulás! Menjetek ebbe az irányba.

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Szabadítsd fel magadat minden aggódás, kétely és félelem alól! Ezek az érzelmek szöges ellentétben állnak a Bennem való hittel és bizalommal, mondja az Úr, és oda visznek, ahová nem akarsz menni, sőt hátráltatni fogják a Szellemben járásodat. Határozottan fordítsd az arcodat a békesség felé -- a belső békesség felé, a felé a békesség felé, ami felülmúlja azt, amilyennek a körülményeid mutatkoznak. Hitben járj, ne látásban. Légy erős és megingathatatlan. Máté 6:34 "Ne ag­gód­ja­tok te­hát a hol­na­pért, mert a hol­nap majd ag­gó­dik ma­gá­ért: elég min­den nap­nak a maga baja."

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:
Fordíts időt arra, hogy átgondold a dolgokat. Késztetésed lesz rá, hogy olyan feltételezéseid legyenek, amelyek a rossz ösvényen visznek végig. Tedd messzebbre a potenciális döntéseidet, még mielőtt cselekszel, hogy átláthasd, milyen logikus következményeik lehetnek. Maradj a Szellemben járás és az igazságos határok megtartásának a paraméterein belül, mondja az Úr. Zsoltárok 119:40 Eleveníts meg igazságoddal, mert vágyódom utasításaidra.

Graham Cooke, részlet: "Út a pusztában"

Istennek van egy különleges kegyelme és jótékonysága. Néha, amikor válaszokat és megoldásokat keresünk, Isten csak annyit szeretne mondani, hogy "Nos, itt az a válasz neked, hogy fejleszd ki a kapcsolatodat a Szent Szellemmel, mint a te vigasztalóddal, és ez az Én kidolgozott tervem a számodra. Ezt akarom átadni neked. Azt akarom, hogy igazán megértsd, hogy mennyire várom már, hogy megcsókoljalak, amikor nem sikerül valami. Azt akarom, hogy ezt felfogd. Persze, segíteni fogok, hogy jól sikerüljenek a dolgaid, ebben biztos lehetsz! De azt akarom, hogy átéld azt, ahogy szeretetet kapsz akkor, amikor a legrosszabb állapotodban vagy. Azt akarom, hogy meglegyen az az élményed, ahogy szeretetet kapsz akkor, amikor a legrosszabb állapotodban vagy!" Ahol megsokasodik a bűn, ott a kegyelem még inkább megsokasodik. Isten képessé akar tenni arra, hogy kegyelemben éljünk.




Cseri Kálmán-A kegyelem harmatja- Önszeretet?

"A második (parancs) ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. "(Mk 12,31)




Egy új keletű tévtanítás szerint a szeretet kettős parancsa három, mert nemcsak azt mondja, hogy szeresd Istent és felebarátodat, hanem azt is, hogy szeresd önmagadat. A helyes önértékeléshez és önmegvalósításhoz szüksége van az embernek arra is, hogy megtanulja szeretni önmagát. Mit ír erről a Szentírás?

Más az önmagam elfogadása, és más az önmagam szeretése. Az előbbire bátorít a Biblia. Ír arról, hogy Isten egyenként megtervezett mindnyájunkat, mind „egyedi darabok" vagyunk, „egyedüli példány" (Kosztolányi). Mint Isten alkotását fogadjam magamat: a külsőmet, képességeimet, adottságaimat, hiányaimat. Legyek hálás minden tőle kapott értékemért, és tartson alázatban minden hiányosságom! Mindnyájunkból hiányzik valami. Aki így elfogadja magát, annak helyes önértékelése lesz, és boldogan szolgál Istennek és segít embertársainak.

Ez azonban nem önszeretetet jelent. Az önszeretet velünk születik, azt inkább fékezni kell olykor. Jézus világosan két parancsról beszél: szeresd Istent, és szeresd felebarátodat. A „mint magadat" csak mérték: legalább úgy szeresd a másikat, amennyire magadat szereted!

Az önszeretetet egyenesen bűnnek minősíti a Biblia, például az utolsó időkről írja, amikor felerősödik minden gonoszság: lesznek az emberek magukat szeretők (önzők), pénzsóvárak... (2Tim 3,2).

Jézus Krisztus sokkal inkább az önfeláldozásra adott példát, és arra bátorít. A felebarát iránti szeretetből fakadó önfeláldozás és az önszeretet semmiképpen nem fér meg együtt.
A Biblia tanítása tehát világos: fogadjam el és ápoljam Istentől kapott testemet, lelkemet! De legalább ilyen fontos legyen nekem a másik ember teste és lelke is, akkor teszek eleget Isten parancsának. Ennek az egészséges egyensúlynak a feltétele, tápláló forrása pedig az, ha teljes szívemből szeretem Istent.

Napi Ige, Napi Gondolatok

Napi Ige:

Aki Jézus Krisztusban él, és benne is marad, az nem fog továbbra is bűnben élni. Ha valaki folyamatosan bűnben él, az valójában nem is látta meg Jézust, sem nem ismerte meg őt igazán. (1.Ján.3,6)




Napi Gondolatok:

Máté 14:29-31 Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?"

Hitben növekednünk kell, ez viszont magába foglalja azt a döntést hogy kockáztatunk.
Amikor hittel kilépünk egy számunkra ismeretlen területre, mindig fennáll a bukás lehetősége.
Péter valóban elbukott amikor elkezdett merülni? Egy bizonyos szempontból igen, mert a hite nem volt elég erős. A kétségei erősebbek voltak. Látta a szelet, és elkezdett erre összpontosítani.
Eredmény....lassú merülés. Mit tett Jézus? Azonnal kinyújtotta a kezét és megragadta őt.


De mi a helyzet a többi tanítvánnyal? Akik a csónakból szemlélték az eseményt?
Ők semmit sem kockáztattak, megmaradtak a kis komfortzónájukban, de nem is tapasztalták meg azt az érzést hogy milyen lehet a vízen járni.

Jól jegyezd meg: Jézus a csónakban alszik, és a vízen jár!
Ha találkozni akarsz vele, ki kell lépned a komfortzónádból, és hittel el kell indulnod a Mester felé.
Ő ott van kint, és rád vár. Arra vár hogy segíthessen, ha a félelem a hatalmába kerít.
Járj hát a gondok és terhek tengerén!

A Jézus nevében!
Ámen!


Köszöntünk Szent Szellem!- A FELEMELŐ LELKI ERŐ

"Adja meg nektek az Ő dicsősége gazdagságáért,
hogy hatalmasan megerősödjetek az Ő Lelke által a belső emberben."
 (Efézus 3:6)
Ez az egyik kedvenc Biblia versem. Gyakran, amikor az emberek azt mondják, meg fognak emlékezni rólam imáikban, arra kérem őket, hogy annak a csodálatos ígéretnek a teljesedéséért fohászkodjanak számomra, ami Pál apostol legcsodálatosabb imája elején található. Milyen nagyszerű igazság ez: a Szentlélek valóban meg tud erősíteni bennünket az Ő hatalmával, ami Isten csodatevő dünamisz szuperhatalma!
Évekkel ezelőtt olvastam egy fiatal édesanyáról szóló, alapos bizonyítékokkal alátámasztott történetet, aki a konyhában tett-vett, amikor hirtelen fékcsikorgást hallott a ház előtt. Eszébe villant, hogy kisfia kint játszik, és már rohant is ki az utcára, hogy lássa, mi történt. Az emberek már összeverődtek a kis autó körül, ami az út közepén állt, és az anya döbbenten látta, hogy alatta ott fekszik a kisfiú. Egyesek reménységet igyekeztek önteni belé: "Már jön a mentő! Az orvosok megmentik a fiadat!" Mások hittel próbálták erősítgetni: "Bízz Istenben! Minden rendben lesz, Ő nem hagyja, hogy elkeseredj!" Barátai szeretetükről biztosították: "Szeretünk! Mi itt leszünk neked, bármi történik!" A mélységei aggodalom azonban, amit kisfia iránt érzett, hatalmas erőt adott ennek az asszonynak. Az emberek megdermedtek, amikor egy pillanat leforgása alatt megragadta az autó elejét, felemelte a földről, hogy a kisfiút biztonságosan kihúzhassák alóla.
Amikor a Szentlélek felruház bennünket erejével, lelkileg emel fel. Minden hívő képes arra, hogy a Lélek erejével szolgáljon másoknak, és Jézus hatalmának nevében "szabadon bocsássa az elnyomottakat, és minden igát széttépjen". Ha gondolatainkban és érzelmeinkben megerősít a Lélek, akkor természetfeletti erőt kapunk a pozitívan szemléletmódra és a győzelmesen életre. Amint a Szentlélek folyamatosan Jézushoz vezet bennünket, bűntudatunk és félelmünk terhe, ami nehezebb lehet, mint egy autó, eltűnik lelkünkről, és örvendezni tudunk az Ő dicsőségének gazdagságában.
Imádság a mai napra
"Atyám, dicsőítelek téged azért a belső erőért, amit nekem adsz, mikor a Szentlélek vezet az igetanulmányozásban és az imádságban."
Garrie F. Williams írása alapján-

Isten csodálatos kegyelme- MÁSOK MEGSEGÍTÉSE

''A mással jól tevő ember megkövéredik; és aki mást felüdít, maga is felüdül'' (Példabeszédek 11:25).

Krisztus az élet vizét ajánlja ingyen a szomjazóknak. Amikor elfogadjuk, Krisztus az örök életre buzgó víznek kútfeje lesz a lelkünkben. Szavaink megtelnek üdeséggel, és készek leszünk mások felfrissítésére is. Amikor Jézushoz jön valaki, az a vágy ébred a szívében, hogy másokkal is tudassa, milyen becses barátot talált Jézusban. Ilyen megmentő és megszentelő igazság nem maradhat elrejtve a szívben. Ha Krisztus igazságát öltöttük fel, és az Ő Lelkének öröme tölt be bennünket, lehetetlen, hogy azt elhallgassuk. Ha Isten jóságát láttuk és éreztük, másoknak is beszélnünk kell erről... Az a törekvés, hogy Isten áldásáról másoknak is beszéljünk, áldást hoz önmagunkra is. Istennek is ez volt a célja, amikor részt adott nekünk a megváltás tervének munkájában... Ha Krisztus tanítványához méltón munkába kívánsz állni, hogy embereket vezess hozzá, csakhamar belátod, hogy az Isteni dolgokban mélyebb tapasztalatokra és nagyobb ismeretre van szükséged, és éhezni és szomjazni fogod az igazságot. Imában Istennel ktizdesz, hited megerősödik; lelked felüdül a megváltás és üdvösség forrásánál. A megpróbáltatás és küzdelem Isten Igéjéhez és az imához vezet. Krisztus kegyelmében és ismeretében növekedsz, és gazdag tapasztalatokra teszel szert.
A másokért folyó önzetlen munka lelkülete állhatatosságot, elmélyülést, szilárdságot és Krisztushoz hasonló szeretetteljes jellemet ad; békét és boldogságot nyújt. A szív mindig nemesebbre törekszik. Többé nincs helye a hanyagságnak és önzésnek. Azok, akik ilyen módon gyakorolják a keresztényi erényeket, növekedni és erősödni fognak, hogy Istenért dolgozhassanak. Világosan megértik a lelki dolgokat, állandóan gyarapodnak hitben, és növekszik imájuk ereje. Isten Lelke munkálkodik a szívükben, és a mennyei kapcsolat megtermi a szív összhangját. Azok, akik ilyen önzetlen fáradozással áldozzák oda magukat embertársaik javáért. munkálják legbiztosabban saját üdvösségüket. A Krisztus kegyelmében való növekedés egyedüli útja az, hogy önzetlenül végezzük Krisztus ránk bízott munkáját, minden tőlünk telhetőt elkövetve, hogy megsegítsük azokat, akik a támogatásunkra szorulnak.
Ellen White írása alapján

Reggeli dicséret- Isten útjai

Aki bölcs, belátja ezeket, aki értelmes, az megérti. Mert egyenesek az ÚR útjai, az igazak járnak rajtuk, a vétkesek elbuknak rajtuk.

Hóseás 14:10.

Nem könnyű az életben úgy általában, de az egyes élethelyzetekben sem megtalálni a helyes utat. Egy pár évtized és jó néhány összegyűjtött seb után a legtöbben eljutunk erre a felismerésre.

Az "izmusok", filozófiai irányzatok, sőt maguk a vallások jó része sem tud érdemi eligazítással szolgálni. Az sem vezet sehová, ha a magunk útját járjuk, és a magunk esze, bölcsessége, vagy éppen hangulata szerint döntünk.

Egyetlen dolog segíthet: Olyantól kell tanulni, aki bölcsebb nálunk, és tudatosan kell keresni, hogy merre vezethet a helyes út. Véletlenül nemigen fogunk rátalálni.

Isten, mint a legbölcsebb, felajánlotta a segítségét minden embernek - így neked is és nekem is. 
Nem csak általános erkölcsi értékeket közöl a Bibliában, hanem tanulságos életutakat, jó és rossz példákat, hogy okuljunk belőlük. 
Sőt, azt is felajánlja, hogy "Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az útra, a melyen járj; szemeimmel tanácsollak téged." - Zsolt 32:8.

Milyen felbecsülhetetlen értéke van ennek az ígéretnek! Mindössze annyi kell a megvalósulásához, hogy figyeljük mit tanácsol Isten a szemével.
Ma is tanácsol, ha igényled és ha hagyod. Járj ma is az egyenes úton - az mindig jobb!
Szerző: Stramszki István


2016. október 23., vasárnap

Napi áhítat- Bölcsen az idősek között

Hét témája: Idősen is munkálkodva 

Olvasmány: Jób 32.

Nagy kár, ha Isten bölcsessége a generációk közötti szakadékba zuhan.

„Ez a három férfi nem válaszolt többé Jóbnak, mivel ő igaznak tartotta magát. Akkor haragra gerjedt a Búzból, Rám nemzetségéből való Elíhú, Barakél fia. Megharagudott Jóbra, amiért igaznak tartotta magát Istennel szemben. De három barátja ellen is haragra gerjedt, mert nem találták meg a kellő választ, pedig bűnösnek tartották Jóbot. Elíhú azonban várt a Jóbhoz szóló beszédével, mert azok idősebbek voltak nála. De amikor látta Elíhú, hogy nincs több válasza a három férfinak, akkor haragra gerjedt. Megszólalt a Búzból való Elíhú, Barakél fia, és ezt mondta: Én még fiatal vagyok, ti pedig öregek. Ezért hátrahúzódtam, és féltem elmondani nektek, amit tudok. Azt gondoltam: beszéljenek a korosabbak, adják tudtul a bölcsességet az idősebbek. De csak a lélek az a halandóban, a Mindenható lehelete, ami értelmessé teszi. Nem az idősek a bölcsek, és nem a vének értenek az ítélethez. Ezért azt mondom, hallgass rám, hadd mondjam el én is, amit tudok.Én kivártam, amíg beszéltetek, figyeltem, amíg okoskodtatok, míg a szavakat kerestétek.Nagyon ügyeltem rátok, de senki sem tudta Jóbot megcáfolni, egyikőtök sem felelt meg mondásaira. Ne mondjátok: olyan bölcsességre bukkantunk, melyet csak Isten győzhet le, nem ember. Nem hozzám intézte szavait, ezért nem a ti mondásaitokkal felelek neki.Megijedtek, nem válaszoltak többé. Cserbenhagyták őket a szavak. Vártam, de ők nem beszéltek. Megálltak, és nem szóltak többet. Hadd mondjam el én is a magamét, hadd mondjam el én is, amit tudok! Mert tele vagyok szavakkal, szorongat engem belül a lélek.Olyan már a bensőm, mint amikor a bornak nincs nyílása, széthasad, mint újbortól a tömlők.Beszélek tehát, hogy levegőhöz jussak. Megnyitom számat, és válaszolok. Nem leszek személyválogató senkivel szemben. Nem hízelgek senkinek sem. Nem is értek a hízelgéshez. Hamarosan el is ragadna engem alkotóm.”
Magyarázat

Vitathatatlan, hogy minél többet él az ember, annál több tapasztalatra tesz szert. Ez törvényszerű, viszont csak egy tényező a több közül, amelyek együttvéve tehetnek bölccsé valakit (8. v.). A kor önmagában nem minősít – sem az agg-, sem az ifjú-. A bölccsé válás nem automatizmus. Látott már a világ bölcs fiatalt és balga öreget is (9. v.). Idevágó tény, hogy Jézus épp kisgyermekeket állított hitéleti példának hallgatósága elé...
Fiatalok! Mindezektől függetlenül Elíhú magatartásában főszerepet kap az idősebbek iránti tiszteletadás és előzékenység (6–7. v.). Alázata is nyilvánvaló, hiszen hosszas szabadkozás után kezd csak neki mondanivalójának a 33. fejezetben. Ez már önmagában is bölcs hozzáállás, amivel nem vallhat kudarcot az ember. Az ellenkezője viszont eleve arrogánssá és pökhendivé, ezáltal hiteltelenné tesz. Beszédünk tartalmára csak abban az esetben figyelnek, ha alapállásunk, indulataink, azaz a formai keretek jóindulatot ébresztenek. Ennek hiányában a legkiválóbb gondolataink is elutasításba ütköznek.
A gyülekezet intézményének sajátossága, hogy idősek és fiatalok egyenlő jogú tagokként alkotják. Viszonyuljunk bölcsen és szeretettel egymás felé!
(Várady Endre)

Dr. Sharon Stone: Prófétai szó

Magyarország számára Debrecen, Főnix Csarnok, 2016. július 22. péntek 



Micsoda áldás, hogy itt lehetek ma este veletek! Nagyon sok mindenkit képviselek most itt. Ma történt meg ennek a nemzetnek az első Nemzeti Prófétai Tanács összejövetele!

Megtiszteltetés, hogy az a prófétai szó, amit ma átadhatok nektek, az sok prófétai kijelentésnek az összefoglalása. Van egy különleges prófécia, amiről külön szeretnék nektek pár szót mondani. Volt valaki, aki prófétált Péternek 16 évvel ezelőtt (akkor kezdődött ez a tábor). Az a prófétai szó arról szólt, hogy eljön az idő, amikor itt leszünk ebben a csarnokban. A mai este ennek a prófétai szónak a beteljesedése és betöltetése is. Aki akkor ezt a prófétai szót átadta, Cindy Jacobs volt. Ezért én felhívtam őt – és küldi az ő szeretetteljes üdvözletét nektek –, de azt is mondta, hogy tudja, hogy ez a nemzet nagy dolgok előtt áll.
Ha nem vagy még hozzászokva ahhoz, hogy nemzeti szintű prófétai szavakat kapj, lehet, hogy ez új a számodra, de nem új Istennek. Izrael óta is Isten újra és újra előhozott olyan különleges prófétai csapatokat, akiket az Izsakhár fiainak nevezünk. Izsakhár fiairól azt tudjuk, hogy ők ismerték az időknek a hangját, és tudták az időzítéseket.
Amikor Izrael egységben volt az Isten által adott stratégiákkal, akkor sikeresek voltak. És bár lehet, hogy voltak olyan nemzetek, akiknek sokkal jobb pénzügyi lehetőségeik voltak, vagy sokkal több szabadsággal rendelkeztek, vagy olyan nemzetek, amelyeknek jobb volt a kormányzata, de egyiken sem volt ahhoz az áldáshoz hasonló, amelyet Isten helyezett Izraelre. Miért? Mert ismerték az időket, és partnerségben voltak Istennel.

Kérlek, emeljétek fel kezeiteket mindenhol itt az arénában! Szeretnélek benneteket kiküldeni:
„Mennyei Atyánk, most felszabadítjuk a Te kiküldő kenetedet, és a Te Szent Szellemed erejét, mert a Te Szavaid nem csak jó vélemények, hanem Te azt mondtad, hogy a Te Szavaid hatalmat és életet hordoznak. Atyánk most elfogadjuk ezt a hatalmat és életet e nemzet számára, és azt mondjuk, hogy ’Istenünk, egyetértésben akarunk lenni Veled!
Atyánk, taníts meg bennünket, mert nem csak egy olyan nép akarunk lenni, aki figyel, hanem olyanok, akik cselekednek is! Ezért, Istenem, azt kérjük, hogy mutasd meg, mit cselekedjünk! Hogy egy olyan nemzet legyünk, amire mások csodálattal tekintenek, hogy más nemzetek azt kérdezzék:
’Hogy, tényleg megtörtént ez velük?’ És a válasz az lesz erre, hogy ’Igen!’, Istenem!”

1.) A kulcs-üzenet, amit Isten Szelleme felszabadít most Magyarország felett: egy felemelkedés van Magyarországon.

Tegnap este volt egy álmom: az óceán közepén voltam egy kis csónakban, és egy hatalmas nagy bálna ugrott ki a vízből, pont a csónak mellett. Rájöttem, hogy az a bálna jelképezi ezt az országot: a teljes sötét mélységből ugrott ki az abszolút láthatóságba!
Az Úr szól ehhez a nemzethez, és azt mondja: lehúzom rólatok a takarókat most! A jelentőségnek egy olyan helyére viszlek titeket, amit soha nem ismertetek! Az Úr azt mondja, hogy az az Én örömem, hogy titeket a világ színpadára helyezlek, mert már elkezdődött a helyreállítás és az újjáépítés időszaka. Még a gazdaságotokban is újjáépítek egy infrastruktúrát! Vannak olyan dolgok, amelyek még a 2. világháború óta itt ragadtak. De Én azt mondom, és kijelentem, hogy újjá fogom építeni. Ezt mondja Isten. Ámen!

2.) A reménynek egy friss felemelkedése van most ebben a nemzetben. Azt mondja az Úr: nem ítélheted meg a jövődet a múltad alapján. És a te fájdalmadat és sírásodat tánccá, örömre fordítom! Azt mondja az Úr, hogy hallottam a kétségbeesett emberek kiáltását ebben az országban és úgy válaszolok, hogy hitet és bátorságot adok a bensődbe, és ez a hit és bátorság ki fog benneteket törni a reménytelenségből! Ez a hit és bátorság ki fog benneteket törni abból, hogy nincs segítségetek! Mert nem fogom hagyni, hogy ez a nemzet kifáradt maradjon!
Egy új reménység növekszik! Ámen!

3.) Az egység felemelkedése van. Azt mondja az Úr, hogy itt az ideje, hogy a Gyülekezet felemelkedjen és egységes legyen. Azt mondja az Úr, hogy keresi azt, hogy imádságban egységesek legyetek. Vannak itt közbenjárók? Isten új imamozgalmakat indít ebben a nemzetben! Egységet keres és imádatot. Vannak itt dicsőítők? Ámen!
Ti vagytok a megoldás! De abban is egységet keres, hogy mi van kinyilvánítva. Azt mondja az Úr, hogy ez be fog hozni egy új időszakot, egy új napot ebbe a nemzetbe.
Azt mondja az Úr, hogy van egy rejtett erőssége is ennek a nemzetnek, és ez annak a megértése, hogy erő és hatalom van az együttmunkálkodásban. És azt mondja az Úr, hogy nem fogom tovább hagyni, hogy ez a titok rejtett maradjon! Azt akarom, hogy ebben modellek legyetek a világ számára is!
És azt mondja az Úr, hogy el fogom kezdeni, és kapcsolati hálókat építek ki. Nagyon sokan vagytok, akik azt várjátok, hogy új stratégiák szabaduljanak fel, de nem látjátok, hogy ezek hatékonyak lennének.
De azt mondja az Úr, hogy itt van az ideje a kapcsolati hálóknak. És az a kifejezés, hogy ’kölcsönös előny’, ez egy kulcs ennek a jövőnek a számára. Ezek alapján fogtok tudni tárgyalni. És megmutatom, hogy áldottak lesztek.
Nézz rá a szomszédodra, és mondd neki, hogy ’ez neked szól’!

4.) Egy felemelkedés jön az Istentől való nemzeti identitásban! Azt mondja az Úr, hogy helyreállítom az elveszett identitást, hogy a magyar nép modellje lesz annak, hogy milyenek a Király igazi fiai és lányai.
És azt mondja az Úr, hogy a szolgálatot (szolgálatkészséget) a DNS-etekbe írtam.
Máté 20,28 „az Emberfia nem azért jött, hogy őt szolgálják, hanem hogy ő szolgáljon, és váltságul adja életét sokakért.”
Arra vagytok elhívva, hogy a szolgáló vezetés legjobbját mutassátok be! Halleluja! Ez úgy lesz bemutatva, hogy vannak apostoli atyák, és van egy tanítványozói kenet is a ti nemzeteteken. De ebben a nemzetben az a képesség is megvan, hogy tanítványozzon más nemzeteket.
És azt mondja az Úr, hogy úgy fogtok felemelkedni ebben az identitásban, hogy tiszteltek lesztek más nemzetek között. Ámen!

5.) Van egy felemelkedés a fiatalok között. Azt mondja az Atya, hogy látom a vezetők új generációját, akik olyanok, mint a tűz, éhesek Rám! Segíteni fognak abban, hogy ez a nemzet belépjen egy új ébredésbe! Azt mondja az Úr: nézzétek a fiatalokat, mert egy vezetői generáció nő fel, amelyek kedvesek Isten előtt is, és az emberek előtt is! Ez a fiatal hadsereg felkel, mint egy intellektuális, radikális és fiatal reformerek serege, amely az egyetemeken van.
És azt mondja az Úr, hogy ők fogják meghatározni, hogy milyen nemzetben akarnak élni.

6.) Az által, hogy Isten terve felemelkedik ebben a nemzetben és ezért a nemzetért, az ellenségnek van egy ellenállási terve. Az ellenség célja az, hogy felgerjesszen egy forgótüzet, ami megosztást és erőszakos dolgokat hozzon – nem csak ebbe az országba, hanem a körülöttünk lévő országokba, a határokra is. (Mondjátok a tolmácsom után: ’Mi az új ebben? Merthogy ezt már láttuk…’)
Azt mondja az Úr, hogy ez egy individualizmussal fog felemelkedni. El lesz rejtve, és kapcsolódni fog a nemzeti büszkeséghez. És ez sokakat próbál majd megfélemlíteni,
de azt mondja az Úr, hogy meg fogjátok ismerni a gyümölcseiről. És azt mondja az Úr, hogy fel fog fedni bizonyos embereket, akik magas pozícióban vannak; mert az a terve, hogy felfedi, hogy mi megy a színfalak mögött.
Azt mondja az Úr, hogy az Ő keze már most is védi ezt a nemzetet a terrorizmussal szemben. Azt mondja, hogy ti már ismeritek az Ő védelmét.
De azt mondja az Úr, hogy arra hívlak most titeket, hogy imádkozzatok a védelemért – és Én felébresztem ezt a nemzetet. Mert még van egy régi csata – ami még mindig folyik –, ami aközött van, hogy visszamenjen ez a nemzet a kommunizmus régi útjaira, vagy pedig a szabadság egy új korszakába lépjen be. Azt mondja az Úr, hogy látok olyan nemzeteket, amelyek akarnak veletek szövetségbe kerülni, de az a céljuk, hogy kontrollálni tudják az erőforrásaitokat és a népeteket.
De az Úr azt mondja, hogy Nekem az a tervem, hogy Én fogok ülni ennek a nemzetnek a trónján.

7.) Egy felemelkedés van az üzleti életben és a gazdaságban. Olyan időszakban vagyunk, amikor a feltalálók emelkednek fel. Egy fúzió van az innováció területén; akár a hangok, a zene, a zenei produkciók területén, a médiaprodukciók területén.
Azt mondja az Úr, hogy Én ezt a nemzetet a színpadra akarom helyezni. Sőt, a mezőgazdaság területén is előrehaladást fogok nektek mutatni.
Úgy mutatta meg az Úr ennek a nemzetnek a gazdaságát, mint egy kisgyermeket, aki elesett és megsértette a térdét, de most már ez a gyermek felállt.
És azt mondja az Úr, hogy lesznek olyan gazdag emberek, akik elő fognak állni, és meg fogják mutatni, hogy ők hívők. Ez egy jele lesz annak, hogy pénzügyi változások fognak jönni sokak számára. Ámen!

8.) A kormányzat felemelkedése. Azt mondja az Úr, hogy felemelem azokat, akikben megvan az a képesség, hogy az áramlással szemben menjenek. És egy új szint jön a politikusokra, és egy új tartás.
Azt mondja az Úr, hogy felemelem a szabadságnak a hangjait. Lesz, amelyik a Gyülekezetből fog jönni, valamelyik pedig a kormányzatból fog jönni, de ők az Én látásom alapján fognak szólni az országra vonatkozóan.

9.) A Gyülekezet.
Jézus azt mondja, hogy ’Én felépítem az Egyházamat, és a pokol kapui sem fognak lakozást venni rajta’. Isten adta nektek a Gyülekezetet ebben a nemzetben. Nemzeti függetlenséget, és szabadságot. És most ti lesztek az eszközök a kezében, hogy az Isten Királysága megvalósuljon ebben a nemzetben.
És azt mondja az Úr, hogy az Úr imádságát (a „Mi Atyánk”-ot) egy személyes hittel imádkozzátok!
Nagyon sok olyan vallásos közeg van, ahol használják az Úr imáját, de nem alkalmazzák.
És azt fogod imádkozni, hogy „Uram, jöjjön el a Te Királyságod Magyarországra, úgy, ahogy a Mennyben van”.
És azt mondja Isten, hogy ahogy ezt imádkozod, Én harcolni fogok érted! És előhozom a prófétai kijelentéseket, és jeleket és csodákat, hogy ez mind megvalósuljon. Itt az ideje, hogy a hívők felemeljék az elvárásaikat.
Az Úr azt mondja a Gyülekezetnek: „Én készen állok! Én készen állok arra, hogy megmutassam nektek magamat, mint egy természetfölötti Isten. Én kész vagyok arra, hogy felfedjem magam nektek.”

Végül: amikor most a régi keleti blokk sok nemzete egy új szintre emelkedik: akkor is hiszem, hogy Isten Magyarországot egy modellnek fogja használni az előttünk álló időben. Főleg azon a területen, hogy hogyan lehet szabadságban járni.
Az Úr azt mondja, hogy ‘úttörő leszel!’
Az Úr tudja, hogy bár ebben a sorrendben lehet, hogy most nem a legutolsók vagytok, de Isten nagy örömet talál abban, hogy a legutolsókat nagy magasságokba emelje.
Az első nap, amikor itt voltam, a dicsőítés alatt volt egy lát(om)ásom:
Jézus kezében volt egy seprű, és sepregetett e fölött a nemzet fölött. ’Ó – gondoltam –, igen, kitisztítja a nemzetet!’ És láttam, hogy összesöpör ágakat, gallyakat, de egy csomó port is felkavar, és így nem tudtál átlátni ebben a porfelhőben, mert ez elfedett dolgokat. Úgyhogy nem volt túl egyértelmű.
De az Úr azt mondja, hogy ez eddig volt, és nem pedig most van. De aztán az Úr megmutatta ezt a nemzetet nekem a sötétségben. És láttam, hogy ebből a sepregetésből egy egész nagy rakás fa összegyűlt. Ő pedig meggyújtotta ezt a fát a Menny villámjával.
És azt mondta az Úr, hogy lesznek olyanok, akik csak a sötétséget fogják látni. De az ébredés tüze el fogja hozni a legvilágosabb időszakot ennek a nemzetnek a számára.
Atyám, egyetértésben állunk itt, és azt mondjuk, hogy ’Ámen!’. És azt mondjuk, hogy ’Siess Istenem!” Isten áldjon Benneteket!

ÉRDEMES ELOLVASNI MINDENKINEK!!! FONTOS ÜZENET

Ahol a tetem van, oda gyűlnek a keselyűk 




E napon hosszú időt töltöttem imádságban az Úr előtt. A Jel. 13,9 jött elém: Ha van füle valakinek, hallja!
Szóltam: Szólj Uram, hallja a Te szolgád! 
Erre azonnal egy nyílt látomást kaptam: Egy nagy létszámú tömeget láttam várakozó állásban egy meredek dombon lévő csarnokba összetömörítve, akik feszülten figyeltek lefelé a lejtőre, ahol pillanatnyilag senki nem volt. Elbizonytalanodva gondoltam: Jesua, Te vagy az? 
És szólt az Úr hozzám: Mindazt amit látsz és hallasz, írd le!

Láttam, amint az égből egy hatalmas méretű háló dobatott e hatalmas embertömegre és mint egy ketrec fogta be és zárta körbe őket. Nem menekülhettek! A háló fölött egy hatalmas fekete madarat pillantottam meg, egy dögkeselyűt, amint (kb. 3,50 m szélesen) kiterjesztett szárnyakkal és lehúzott nyakkal-fejjel az alatta levő embertömeg fölött körözött. Láttam, amint a bal szárnyával más dögkeselyűknek intett, hogy a bekövetkező halotti lakomán osztozzanak. Rövid idő alatt sok fekete dögkeselyű körözve lepte el az eget. Az emberek azonban mintegy vakon, nem látták őket. 
Ők sem a hálót, sem a keselyűket nem látták. Hirtelen, jól olvasható írás jelent meg az égen és én a következő szavakat olvastam: Ahol a tetem van, oda gyűlnek a keselyűk. Mt. 24,28 
Erre felnyitottam a Bibliámat és olvastam az előző szöveget is, amely a jelzett verssel összefüggésben áll: Mt. 28,27: Mert amiképpen a villámlás Nap-keletről támad és világlik egész Nap-nyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is. 
Újra láttam az embertömeget, amint várakozva álltak, senki nem mozdult. Hirtelen megpillantottam egy férfit, aki a tömeg első sorában állt. Tágra nyitott szemgödreiben szemek helyett garasokat fedeztem fel, fénylő pénzérméket. Ő ettől nem látott, megvakította! Amint a többieket megfigyeltem, láttam, ugyancsak pénzérmék voltak szemgödreikben. Az egész látomás egy horrorfilm részletnek tűnt. Mind vakok voltak! 
Jesua szólt hozzám: E világ fejedelme szemeiket megvakította, úgy, hogy szemeikben az tükröződik vissza, ami gondolataikat és szíveiket betölti! Tovább még mondta, hogy e számtalan ember mindazon az országokból való, amelyekben gazdasági és financiális szétesés, összeomlás van. Pillantásom a háttérre irányult. A horizonton a financiális csőd által érintett országok nyitott banktrezorjait láttam meg. Egyre többet! Láttam, amint Isten angyalai behatoltak e trezorokba. Mindegyiknél volt egy kard amelyekkel az óriási pénzzel töltött zsákokat felhasították, úgy hogy az összes pénzérem kiömlött és szétgurult.
Érdekes dolgot láttam ezután: Mialatt szanaszét gurultak, megváltoztak és teljesen rozsdásak lettek! Míg ezt figyeltem, Jesua emlékeztetett a Jak. 5,1-3: Nosza immár, ti gazdagok, sírjatok jajgatván a ti nyomorúságaitok miatt, melyek elkövetkeznek rátok! Gazdagságotok megrothadt, és a ruháitokat moly ette meg; Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban! 
Tekintetem a várakozó embertömegről egy másik irányba vezettetett és egy nagy helikoptert pillantottam meg a Világkormány gépe volt, amely a domb magas helyén landolt. Az ajtaján egy kék kör alakú hatalmi szimbólum volt látható. A gép ajtajai kinyíltak és két testőr kíséretében a Világbank elnöke lépett ki. Sötét szemüveget viselt. Megmutattatott számomra, hogy ki ez az ember. 
Most amint e sorokat írom (vizuálisan) előttem áll, nevetve rám néz és csak egy szót szól: Shalom! Ezután újra az előző pozícióba kerültem a tömeg fölött. Egy mikrofont adtak a kezébe és hogy minden emberhez eljusson üzenete, szimultánban fordították beszédét minden nyelvre. Mit mondott? Minden érintett világpolgár számára érthetően hirdette, hogy a világszerte fellépő finánckrízist kiválasztott specialisták közreműködésével rövid úton megoldja. Minden bejegyzett világpolgárnak az anyagi helyzetét kölcsönkötvényekkel biztosítani tudja. Még az értékek átszervezése és az egész apparátusnak új rendezése szükséges, amellyel minden központosítva lesz minden polgár tetszésére a bekövetkező szilárd szisztematikával irányítottan. 
Mialatt beszélt, az emberek homlokán egy szót láttam: "Biztosított". Láttam szíveiket is, formájuk mint üres bőrzacskó, ez állt rajta: "Tölts meg!" Ezek az emberek teljesen elzárták szíveiket az élő Isten és Fia Jesua HaMasiach/Jézus Krisztus felé. Ők éltek, de mégis halottak voltak! Az ő isteneik függőségében éltek és szolgáltak bálványuknak a mammonnak, amely a világi kívánságok és vágyak rabszolgaságában tartotta őket. 
Újra láttam a Világbank elnökét. Mögötte óriási, sötét, kiterjesztett sárkányszárnyakkal egy angyalszerű lény állt. A sátán volt! Láttam ahogy vigyorgott, közel volt céljához. A pénzéhes tömegeket szilárdan tartotta a markában. Újra a háló fogságában lévő emberekre esett a figyelmem. A látomás kezdetekor feltűnt nekem, hogy a hálónak kétféle színe volt: Fekete és fehér. Előbb nem tettem említést róla, mert nem értettem miért van úgy. Most megnyílt az értelmem e dolog felé. 
Az Úr mondta: A háló fekete része az istentelenek fölött van, akik bálványozásaik és harácsolásaik miatt engem elutasítottak. A háló fehér része azokat az embereket fogja be, akik azt állítják, hogy szeretnek engem, de igazából az ő cselekedeteikkel tagadják ezt az állítást. Ezek soha nem távolodtak el a világ szeretetétől, harácsolásaiktól, mértéktelenségeiktől és fösvénységeiktől. 
Ezért találtatnak itt, vakságaik miatt. Itt találtatnak az ő félrevezetőik is, akik az un. 'jóléti evangélium' által sok gyermekemet eltérítik az igazságtól és a többivel együtt a keselyűk martalékai lesznek. Akik pedig megakarnak gazdagodni, kísértésbe és tőrbe/csapdába és sok értelmetlen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba süllyesztik. 
Mert minden gonoszságnak gyökere a pénz szerelme, mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magukat átdöfték sok fájdalommal. 1.Tim.6, 9-10 
Ezek nem maradtak meg az Istenfélelemben és minden időben az Igazság Szellemének ellenálltak. Ezért végül is a dögkeselyűk zsákmányai lettek! 
Jesua befejezésül a következőt mondta: 
Azonban aki engem igazságban szeret, látja a szerencsétlenséget közeledni, menekül és nálam keres oltalmat! Akinek van füle hallja: Mert amiképpen a villámlás Nap-keletről támad és világlik egész Nap-nyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is. Mt. 24,27 

Dieter Bestaendig Fordította: Katharina Becker


Reinhard Bonnke: A csapda (5.)

Reinhard Bonnke: A csapda 1.
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2016/10/reinhard-bonnke-reinhard-bonnke-csapda-1.html
Reinhard Bonnke: A csapda 2.
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2016/10/reinhard-bonnke-csapda-2.html
Reinhard Bonnke: A csapda 3.
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2016/10/reinhard-bonnke-csapda-3.html
Reinhard Bonnke: A csapda 4.
http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2016/10/reinhard-bonnke-csapda-4.html

KÖTELEZVÉNY: 

Nem ennek az alapítványnak kellett támogatnia engem. Istennek megvan a saját célvagyona. Ezt a vagyont nekem kell kezelnem. Isten valójában még gazdagabb forrást szánt nekem, mint ennek a hölgynek az alapítványa. Nálam volt az isteni kötelezvény - az Ő gazdagsága, ami kimeríthetetlen, amit az Ő jótállásai szavatolnak. EL SHADDAI. Mindenre elégséges, nem veri fogához a garast. Ezek a drága ígéretek jobban megáldottak engem, mint a világ összes aranya és gyémántja. Valahogy úgy éreztem, mintha átmentem volna egy nagyon nehéz vizsgán, és előre léptem volna a Szent Szellem iskolájában. Megtanultam, hogy ameddig hirdetem az evangéliumot, tekintet nélkül arra, mennyibe kerül, az Úr gondoskodni fog a számlák kiegyenlítéséről. Aminek az elvégzését Isten elrendeli, azt fizeti is, és ha szükséges ehhez az eget és a földet is megmozgatja.
ADAKOZÁS KIRÁLYI MÓDON: Idéztem a Filippi 4:19-et: "Az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket a: Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban." A "szerint" kifejezés (a görög kata szóból) azt jelenti: "színvonalának megfelelően". Tehát az Ő gazdagságának a szintje szerint, nem a mi szegénységünk szerint. Ő megtölti az üres zsákunkat, de nem mén meg előtte az űrtartalmát. Ő úgy ad, mint egy király, "színig teltet". Nem úgy, ahogy egy szerény eszközökkel rendelkező egyén adna. Ne kérdezd: "Uram, tudnál nekem küldeni 100 ezer forintot? Szerintem annyival elboldogulnék. Remélem, nem haragszol ezért?!" Mondd meg Neki a szükségedet! Hadd gondoskodjon rólad! Az Ő zsebe nagy. Az Ő vendégei nem száraz kenyérhéj mellé ülnek le; Ő a föld minden gyümölcsének a Termesztője. Ő nem lesz szegény attól, hogy ad. Ő mindig ad. A "kibeszélhetetlen ajándék", az Ő szerelmes Fia, jellemzi Isten nagylelkűségét. Az Ő adományai nagyságához illőek. Ő nem akarja, hogy a szolgái rosszul felszerelve, küszködve, mezítláb járjanak. A látogatásom azon a gyémántfarmon valami mást is megtanított nekem: "Sose alkudj meg a pénz miatt!” Ne add el a lelkedet egy tál lencséért! Később, amikor úgy éreztem, az Úr felszólít, hogy rendeljem meg az első nagy evangelizációs sátrat, ott álltam, és így szóltam: "Uram, én egy szegény misszionárius vagyok. Nézd, üres a zsebein!" Az Úr így felelt: "Ne azzal tervezz, ami a zsebedben van, hanem azzal, ami az Enyém." Belenéztem Isten zsebébe, és láttam, hogy tele van. Így szóltam: "Uram, ha megengeded, hogy azzal tervezzek, ami a Te zsebedben van, akkor úgy fogok tervezni, mint egy milliomos." Akkor szó szerint elkezdtem ezt tenni. Azt találtam, hogy Isten olyan gazdag, amilyennek mondja Magát, és olyan jó is. Övé legyen a dicsőség! Mialatt Isten tökéletes akaratát cselekszem, nem csak egy vekni kenyeret kérhetek Tőle, hanem egy egész sütödét is. Az Ő szolgáinak nem kell tülekedniük egy darab pástétomért, vagy verekedniük a morzsák fölött. Nézd meg Isten kirakatát; tele van süteménnyel. Ámen!

Reinhard Bonnke: A csapda (4.)

Reinhard Bonnke: A csapda 1.


Reinhard Bonnke: A csapda 2.


Reinhard Bonnke: A csapda 3.


A PÉNZ CSAPDÁJA: 

A pénz remekül rászedheti az óvatlanokat. Tiszta szívre, tiszta indítékokra és Istentől felkent szemre van szükségünk az ördög kelepcéinek felderítéséhez. Alig kezdtem el Afrika evangélizálását, amikor az Úr egy bizonyos minősítő próba alá vetett engem. Egy hölgy felhívott telefonon és meghívott magához. Amikor megérkeztem hozzá, az otthona jómódot tükrözött. Gyönyörű, fényűző ház volt. A tulajdonos meleg mosollyal üdvözölt engem. "Nagyon akartam már találkozni önnel" - mondta -", mert egy ideje már figyelem önt." Hamarosan rátért a lényegre, és szavai annyira meghaladták az elképzeléseimet, hogy csak ámultam. Ezt mondta: "Finanszírozni akarom az afrikai evangélizációit." Még lélegezni is elfelejtettem, azt hiszem. Az asztalon volt egy dosszié, amit felém tolt. A vagyonáról szóló dokumentumok voltak benne. Úgy olvastam, mintha az Eldorádó völgyét fedeztem volna fel. "Láthatja, mim van." - szólt a hölgy - "Vasérc lelőhelyek, egy gyémántbánya stb..." Mintha Krőzussal találkoztam volna. "Nos" - magyarázta - ", létre akarok hozni egy alapítványt, hogy a pénzem felét Isten munkájára szánjam. Szeretne ön csatlakozni a kuratóriumhoz? Mindezt a pénzt az Úr szolgálatában kell felhasználni. Elfogadja ön?" Biztosan Isten volt az ilyen nagyvonalúság mögött? Nem hallottam az öröm visszhangját a mennyből. Ehelyett egy furcsa figyelmeztetést éreztem, bár megpróbáltam palástolni a lelkesedésem hiányát. Csak azt tudtam mondani: "Köszönöm! Ez viszont nagy felelősséggel jár. Imádkozhatom, mielőtt elkötelezem magam?" Amikor hazaértem, feleségem, Anni, ugyanúgy reagált a hírre, mint én. Nem jött tűzbe, inkább aggodalmat érzett. Tudtuk, hogy le kell borulnunk az Úr előtt, és vezetést kell kérnünk ebben. "Urunk, ha ez az ördög csapdája, semmi közöm nem lesz hozzá." Hetek teltek el, az evangélizációkkal foglalkoztunk. Sem igent, sem nemet nem tudtunk mondani. Közben egy éjjelen rettenetes rémálmom volt, amit nem tudtam elfelejteni. Azt álmodtam, hogy egy folyó partján álltam a szürkületben. A vízállás alacsony volt, csak tócsák és sár látszott a mederben. Egy kis ember ment el mellettem, és lesétált a gáton. Intett felém, és én követtem. Amikor már félúton jártam lefelé, hirtelen egy hatalmas víziló emelkedett fel előttem, félelmetes üvöltéssel. Két fajta víziló van, ez a példány a nagyobb fajtát képviselte. Hátráltam rám éhező fogai elől, de mögöttem egy másik szörnyeteg került elő. Több állat is kiemelkedett a sárból, minden oldalról körülvettek. Veszélyes helyzetemben, elkeseredetten kiáltottam fel: "Jézus, segíts!" Az álmomban segített, felébredtem, de az emlék velem maradt. Mialatt még ezen a rémálmon töprengtem, a hölgy újra kapcsolatba lépett velem, és sürgette a találkozásunkat. Hallani akarta a döntésemet az alapítvány létrehozásáról. Elmentünk hozzá. Ő újra mosolyogva üdvözölt minket. Így szólt: "Mielőtt bemegyünk a házba, hadd vezessem körbe önöket!" Tehát körüljártuk a birtokát. A földjei egy folyónál értek véget, egy idő után odaértünk. Átnéztünk a túloldalra, amint ott álltunk. Hirtelen átvillant rajtam valami, mintha villám csapott volna belém. Az a folyó! Ez az - ugyanaz, mint az álmomban. A folyó ugyanaz volt, és most nem álmodtam. Itt veszély leselkedik ránk - ezt jelentette az álom. Isten ezt mutatta meg nekem. Közel éreztem magamhoz az Urat, és biztos voltam benne, hogy a választ rövidesen megkapom. Tehát megkérdeztem, bemehetünk-e a házba, hogy együtt imádkozzunk. Amint letérdeltünk, nem egyszer, hanem háromszor hallottam az Úr hangját: "Fiam, semmi közöd ne legyen ehhez!" Amikor felálltunk, odamentem a gazdag hölgyhöz, és így szóltam: "Asszonyom, kérem, engedje meg, hogy visszautasítsam a nagy bőkezűségét! Adja a millióit valaki másnak! Isten nem akarja, hogy ez a pénz az enyém legyen." Abban a pillanatban úgy éreztem, hatalmas kő esik le a szívemről. Miért? Nagyon furcsának tűnt a dolog. Isten azonban valami mást tett abban a percben.
Az Ő Szelleme által megmutatta nekem az igazi vagyonomat, az Ő Igéje ígéreteit:
"Az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen” (Filippi 4,19).
Rájöttem, hogy kimeríthetném a hölgy által felajánlott milliókat, és amikor a pénz elfogyna, a szolgálatom is befejeződne. Ámen!

Reinhard Bonnke: A csapda (3.)

Reinhard Bonnke: A csapda 1.

http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2016/10/reinhard-bonnke-reinhard-bonnke-csapda-1.html

Reinhard Bonnke: A csapda 2.

http://mennyeikincseslada.blogspot.de/2016/10/reinhard-bonnke-csapda-2.html

SÁTRAK ÉS CÉLOK: 

Isten vezet, aztán gondoskodik. Irányit, aztán táplál. Ez az Ő szabálya. Izrael életében látunk példát erre. A pusztában manna hullott ott, ahol a felhő- és tűzoszlop haladt - csak ott. Ha Izrael nem Isten vezetését követte, akkor nem volt reggelijük, ebédjük és vacsorájuk. Ha ott vagyunk, ahova Isten küld minket, akkor mindig eleget kapunk. Amikor a 34 000 férőhelyes sátrunkat építettük Afrikában, óriási pénzhiányunk volt. Az Úr azt mondta nekünk, ne vegyünk fel bankkölcsönt, és az Ő utasításai szentek a számomra. A fülemben csengtek a szavak: "Enyém az ezüst és az arany." Aztán egy napon valóban megérkezett egy hatalmas összeg, épp annyi, amennyire szükségünk volt. Alig hittem a szememnek, de nem azért, mert hitem kicsi volt. Az ajándék forrása lepett meg. Az adakozó egy hölgy volt, aki azelőtt havi pár dollárt küldött nekünk. Most hirtelen ezt a nagy ajándékot küldte. Úgy éreztem, erről többet kell megtudnom. Meglátogattam a hölgyet, hogy megtudjam, mi késztette őt ennek az összegnek az elküldésére. Amit elmondott, az olyan izgalmas volt, hogy el sem mondhatom. Azt mesélte, hogy az éj közepén telefonhívást kapott. A vonal túloldalán a hang azt az utasítást adta neki, hogy küldje el nekünk ezt az összeget. A hölgy ragaszkodott ahhoz, hogy a hívás nem emberi lénytől származott. ”Az Úr angyala beszélt velem." - mondta - "Tudom ezt, mert az Úr dicsősége töltötte be a szobámat. Tudtam, hogy Isten világos utasítást adott nekem. Tehát azt tettem, amit Ő parancsolt. Nos, gondoltam, ha Isten egy angyalra bízta a pénzügyeinket, akkor én nyugodtan alhatok éjszakánként. Az igazak álmát alhatom, és lazíthatok, ameddig Isten partnere vagyok.
SZAMARAK: Hadd mondjam el, hogy bár az Úr akkor azt mondta nekem, hogy ne vegyek fel bankkölcsönt, ez nem jelenti azt, hogy a bankkölcsönök rosszak. Nem kell kárhoztatnunk azokat, akik más vezetést kapnak, mint mi. Isten mannát adott a mennyből, de Neki más útjai is vannak. Maga, Jézus is használt különböző módszereket. Nézzük meg az egyiket! Amikor Jézus a Jeruzsálembe való diadalmas bevonulására készült, szüksége volt egy hátas állatra. Ez történt: "..felmenve Jeruzsálembe.., mikor közelített a hegyhez, amelyet Olajfák hegyének hívnak, elküld kettőt a tanítványai közül, mondva: Menjetek el az átellenben levő faluba: melybe bemenve, találtok egy megkötött vemhet, melyen soha egy ember sem üli: eloldva azt, hozzátok ide. És ha valaki kérdezi tőletek: Miért oldjátok el? ezt mondjátok annak: Mert az Úrnak szüksége van reá." (Lukács 19, 28-31) A Máté 21,2: hozzáteszi, hogy Jézus a szamárral együtt egy csikóhoz is hozzájutott. Jézus nem hívott össze imaalkalmat, ahol imádkozhatnak ezeknek az állatoknak a megszerzéséért, aztán várjanak valakire, aki elhozza őket. Ebben az esetben Jézus vette át a kezdeményezést. "Menjetek el a faluba...el oldva azt, hozzátok ide... az Úrnak szüksége van reá." Az Úr teremtette az összes létező szamarat. Miért kellett kérnie egyet? Ebből azt tudom meg, hogy az Úrnak vannak szükségei, amelyeknek a betöltése a mi Általa adott kiváltságaink. "Az Úrnak szüksége van..." Az Úr munkájának vannak szükségei, amelyeket te, én és Isten minden gyermeke betölthetünk. Isten csodálatos szervezéssel azt az örömöt adta nekünk, hogy osztozhatunk Vele az Ő cselekedeteiben. Ennek boldoggá kell tennie minket. Úgy gondolom, hogy a szamarak tulajdonosa később, miután megértette a helyzetet, biztosan egész életében hálás volt az Úrnak ezért a kiváltságért. Még a szamárcsikónak is nagy napja volt. Egy-két kilométeren keresztül segített Jézusnak a diadalhoz vezető útján. Észrevettem, hogy a szamár tulajdonosa "biztonságosan megkötötte" az állatát. Az övé volt, és nem akarta elveszteni. Az Úr azt mondta a tanítványainak: "Oldjátok el!" Oldjuk el a szamarainkat Jézusért! Jézus mindig azt tanította, hogy ne ragaszkodjunk a pénzünkhöz. Most kell elvesztenünk szamarainkat, különben a végén veszíthetjük el őket. Elveszítjük, amit magunkra költünk, De végtelen kincs nekünk, Amit, Uram Neked kölcsönzünk, Aki mindent adsz. Bibliai dolog az Úr munkájára gyűjteni. Isten szereti a jókedvű adakozót, mert Ő is az. Senki nem evangélizálhatja a világot egyedül. Mindannyian hozzátehetünk a dologhoz valamit: pénzt, tehetséget, időt, vagy önmagunkat. A feladat csak úgy végezhető el, ha mindannyian mindent bedobunk. Csak együtt végezhetjük el a munkát. Egy lusta kéz sem lehet, mert nagyon kevés a munkás. Egy hamis mértéket sem használhatunk, mert sok a szükség. Ámen!