2017. június 4., vasárnap

Reggeli gyöngyszemek: Otthon

„Írd föl ezeket házad ajtófélfáira és a kapuidra.” (5Móz 6:9)



Izráel hűségesei már a legrégibb időkben nagy figyelmet szenteltek a nevelésnek. Az Úr utasítása volt, hogy a gyermekek már csecsemőkoruktól kezdve taníttassanak az Ő jóságára és hatalmára, amint az törvényében és Izráel történelmében megnyilvánul. Az énekeken, imákon és a Szentírás tanításain keresztül a szülők gyermekeik nyiladozó elméjéhez alkalmazkodva oktatták őket arra, hogy Isten törvénye az Ő jellemének kinyilatkoztatása, s hogy amiképpen befogadják a törvény alapelveit a szívükbe, úgy rajzolódik ki Isten képmása értelmükben és lelkükben.
(Child Guidance, 32.)

Mózes számára fontos volt, hogy a parancsolatokat szent énekekbe foglalja, hogy a pusztai vándorlás közben a gyermekek megtanulhassák a törvényt szóról szóra. Mennyire fontos akkor ma is, hogy gyermekeinknek megtanítsuk Isten Igéjét!
(The Review and Herald, September 8, 1904.)

A valódi boldogság ebben és az eljövendő életben az „Így szól az Úr!”-nak való engedelmességen múlik.
Szülők! Krisztus élete legyen példakép és minta!
Sátán mindent el fog követni, hogy lerontsa ezt a magas színvonalú vallásosságot, mint olyat, ami túlságosan szigorú. A ti feladatotok már korai éveikben gyermekeitekbe plántálni a gondolatot, hogy ők Isten képére formáltattak. Krisztus eljött erre a világra, hogy élő példát adjon, milyeneknek kell lenniük, és a szülők, akik vallják, hogy hisznek a jelenvaló Igazságban, tanítsák meg gyermekeiket Istent szeretni és törvényének engedelmeskedni. Ez a legnagyobb és legfontosabb munka, amelyet apák és anyák végezhetnek.
(Child Guidance, 80, 81.)

A nagy reformmozgalomnak otthon kell kezdődnie. Az Isten törvénye iránti engedelmesség a legfőbb indítéka a szorgalomnak, takarékosságnak, hűségnek és az emberekkel szembeni igazságos bánásmódnak.
(Child Guidance, 489.)

Ez a nemes és mindent magában foglaló, valódi férfiasság nem alakul ki véletlenül. Ezt csak a korai években folytatott jellemépítés és Isten törvényének otthoni gyakorlása eredményezheti.
(Child Guidance, 42.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése