2016. június 25., szombat

21 NAPOS TANULMÁNY - AZ ISTEN IGÉJE- 1. nap

Mindannyian egy jó szóra vágyunk; egy megnyugtató szóra, egy biztató szóra, egy szeretetteljes szóra. Szinte kivirágzunk, ha pozitív szavak vesznek körül, míg bántó szavak hatására elhervadunk. 


Néha azt mondjuk, hogy unjuk a szavakat, de valójában csak az üres és haszontalan szavak fárasztanak bennünket. Olyan életadó szó után vágyunk, amely soha sem hagy majd cserben.

A BIBLIÁBÓL
"Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít?"
(4Móz 23:19).
"Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait" (Zsid 4:12).
"Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az Úr szele. - Bizony csak fű a nép! Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad" (Ésa 40:7-8).

ISTEN ÍGÉRETE
"Kérjetek; és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik" (Mt 7:7-8).

CSELEKVÉSI PONT
LEHET, HOGY NEM VAGY BIZTOS AZ ISTENNEL ÉS A BIBLIÁVAL KAPCSOLATOS DOLGOKBAN, DE MÁRIS MEGTETTED AZ ELSŐ LÉPÉST. ÍGY TEHÁT AZ ELKÖVETKEZENDŐ HÚSZ NAPBAN MONDD EL ISTENNEK, HOGY ITT VAGY, KÉSZEN ÁLLSZ, HOGY MEGHALLGASD, BÁRMIT IS MOND MAJD A KÖNYVBŐL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése